П`ятниця
26.04.2024
8:29:55
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Пліщинський ДНЗ "Барвінок"
Головна Реєстрація Вхід
Медична сестра радить »
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  

 

Результат пошуку зображень за запитом коронавірус картинки в днзРезультат пошуку зображень за запитом порадимедичної сестри дитсадкапро коронавірус

На цій сторінці ви зможете отримати кваліфіковані поради

медичної сестри Пліщинського ДНЗ " Барвінок"

 

Картинки по запросу грипПрофілактика грипу та ГРВІ   

                                   Шановні батьки!

Звертаємось до вас з проханням слідкувати за реальним станом здоров’я дітей.

Вживати профілактичні засоби, порадившись з лікарем.

У разі захворюваності дитини - вчасно звертатись до дільничого лікаря.
 

Картинки по запросу грипЯк передаються ГРВІ


        Зазвичай називається тільки один шлях передачі ГРВІ — повітряно-крапельний. Але він є не єдиним. Віруси, що викликають ГРВІ, мають тропність до слизових оболонок дихальних шляхів людини. Це означає, що міцно зафіксуватися і почати активне розмноження вони можуть, лише потрапивши на слизову носа, рота, горла, бронхів. Але для того, щоб туди потрапити, вірусам потрібно пройти шлях від інфікованої людини до хворого.
           У першу чергу, вірусам потрібно залишити місце попереднього проживання. Будь-яка інфекція влаштована так, що в організмі вона викликає реакції, які сприяють її поширенню. Так, кишкові інфекції викликають пронос і блювоту, сказ — слинотечу, а респіраторні інфекції викликають чихання, сльозотечу і кашель.Під час чхання, так само як і при кашлі, з рота хворої людини вилітають дрібні частки слини і мокротиння, в яких віруси містяться у величезних кількостях. Тому перший механізм передачі ГРВІ так і називається — повітряно-краплинний.Зазвичай частки вологи з вірусами вдихаються іншою людиною не відразу (для цього потрібно перебувати в безпосередній близькості до хворої людини), а після того, як вони осядуть на підлогу, висохнуть і знов піднімуться в повітря з пилом.Тому, всупереч поширеній думці, навіть під час сезонних спалахів ГРВІ, гуляти на відкритому повітрі зовсім не небезпечно.  Набагато більше значення має, на якому транспорті ви їдете до місця прогулянки або роботи.

Грип - пам'ятка для батьків! 14:56

Гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), у тому числі грип, небезпечні, передаються від людини до людини повітряно-крапельним шляхом і, в разі пізнього звернення за медичною допомогою, можуть призвести до важких ускладнень і навіть до летальних наслідків.

Основні симптоми захворювання:

Підвищення температури тіла; біль у горлі, головний біль; почервоніння очей, нежить; кашель; утруднене дихання, задишка; біль у м'язах; інколи може бути блювота, пронос.

Щоб не захворіти на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції:

Уникайте людних місць, не стояти та не сидіти поруч із людьми з ознаками респіраторної інфекції, витримуйте хоча б мінімальну захисну відстань 1-1,5 метра.

Коли Ви кашляєте або чхаєте, необхідно прикривати ніс та рот хустинкою, або носити захисні маски.

Потрібно часто мити руки з милом, особливо після того, як Ви кашляли або чхали. Також, ефективним є протирання рук спиртовими антисептиками чи вологими серветками.

Намагайтеся не торкатися очей, носа або рота, оскільки вони є можливими «воротами» проникнення збудника.

Харчуйтесь повноцінно: вживайте м'ясні, рибні, молочні страви, збагачуйте їжу вітамінами (капуста, морква, червоний буряк, цитрусові), не забувайте про природні фітонциди - часник, цибуля, хрін.

Постійно провітрюйте приміщення та проводьте вологе прибирання. Регулювання вологості повітря в приміщеннях є одним з важливих способів профілактики грипу. Вірус грипу знищується при вологості повітря більше 50%.

При появі перших ознак захворювання - залишайтесь вдома, адже Ви є джерелом інфекції для інших здорових осіб.

При виявленні хворих в організованих колективах, необхідно їх своєчасно ізолювати та проконсультувати у лікаря.

Якщо в сім'ї є хворий на грип, необхідно ізолювати його в окреме приміщення, або відокремлювати ширмою. Під час спілкування з ним надягати маску, яку змінювати кожні 4 години.

Якщо ви все ж таки захворіли, то не займайтесь самолікуванням, а терміново зверніться до лікаря!

Харчуйтеся правильно

Чому питання харчування дошкільнят є такими важливими? Тому що, на жаль, більшість хвороб сьогодні починають формуватися саме в цьому віці. Це хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, такі як хронічні гастродуоденіти, холецистохолангіти і навіть виразкові хвороби. Які ж продукти можна вживати, а чого краще уникнути, якщо у вашій сім'ї дитина дошкільного віку?

На жаль, сьогодні доводиться виключити з харчування дітей такий продукт як печінка. Якщо раніше медики обов'язково радили включати її в харчування дітей, які страждають від анемії, то сьогодні необхідно від цього відмовитися: в печінці тварин накопичується багато хімічних речовин, якими так насичені трави, що їх споживають свійські птахи чи тварини.

Треба також пам'ятати про шкідливий вплив нітратів і нітритів на дитячий організм. Ці сполуки, що є також обов'язковим компонентом у виготовленні в нашій харчовій промисловості м'ясних напівфабрикатів і ковбасних виробів, руйнують слизову оболонку шлунка. Крім того, вони є канцерогенами, під впливом яких хромосомний набір клітини здорової людини може змінитися і стати подібним до хромосомного набору ракової клітини. Як же бути з овочами, в яких і містяться ці самі нітрати, - запитаєте ви? Можна вимочувати їх в холодній воді (30-40 хвилин). Ще корисно, крім вимочування, овочі варити дрібно нарізаними. В цих випадках близько 50% нітратів переходить у відвар. В процесі варіння картоплі "в мундирі" у воду іде 21-26% нітратів, а очищеної картоплі - близько 50-56%. Близько 10% нітросполук накопичується в шкірці фруктів і овочів. Тому краще давати дітям очищені яблука, груші, огірки тощо. В капусті ж найбільша кількість нітратів знаходиться в зелених поверхневих листках і качані. В моркві нітрати накопичуються в стержні. Вважають, що якщо стержень значно світліший від моркви, то ця морква містить багато шкідливих речовин і її в сирому вигляді краще дітям не давати.

Ще хочеться вас попередити: будьте обережні з тепличними овочами, що цілорічно продаються в магазинах. В останні роки вони стали постійним джерелом отруєнь у дітей. Найменша кількість шкідливих речовин, включаючи азотисті з'єднання, а також радіоактивні елементи, міститься в крупах (зернах злакових культур). Тому не забувайте про каші! В них є багато поживних речовин, необхідних для росту.

Існує думка, що тільки м'ясні продукти можуть забезпечити усім необхідним ростучий організм дошкільняти. Страви з м'яса корисні як старим, так і молодим, хворим і здоровим. І ще. Постарайтеся в харчуванні маляти відмовитися від кісткових бульйонів. Колись ними годували тільки худобу, а сьогодні їх найчастіше варять для дітей. Не потрібно готувати і жирних бульйонів. М'ясну ж страву краще подати у вигляді пісного м'яса без гарніру. Якщо дуже хочеться, додайте до нього бурячковий салат. Не рекомендується дітям вживати м'ясо з картоплею, бо це сполучення важке для перетравлювання. Малюки взагалі погано їдять гарніри до м'яса, обираючи м'ясо без гарніру, і це не випадково. Є істина, яку повинна знати кожна мати: не так важливо, скільки з'їсть дитина, важливіше - скільки вона зможе засвоїти! У зв'язку з цим важливо правильно організувати режим харчування малюка. Бажання поїсти виникає тоді, коли людина встигла попрацювати, порухатися. До цього моменту починають активізуватися шлункові ферменти, що перетравлюють їжу. Чим приємніший запах і вигляд їжі, тим активніше працюють травні ферменти і сильніше відчуття голоду. Тому продумайте як краще організувати режим харчування свого дошкільняти і ви зможете попередити багато майбутніх захворювань.

Вхід на сайт

Пошук

Друзі сайту